Последната следа за изчезналия бизнесмен Александър Алтънбашев, дошла от мобилния му

...
Последната следа за изчезналия бизнесмен Александър Алтънбашев, дошла от мобилния му
Коментари Харесай

Мистерията около изчезналия или отвлечен богаташ Александър Алтънбашев се заплита яко

Последната диря за изчезналия предприемач Александър Алтънбашев, дошла от мобилния му телефон, който бил засечен във вторник в региона на Бистрица. 37-годишният компютърен познавач бил забелязан за последно от сестра му Теодора, която подала и сигнал в полицията за мистериозното му изгубване. Тя позвънила на тел. 112 обаче чак вечерта в понеделник, откакто видяла мъж с каска на моторист да отключва вратата на жилището на Александър, а след това да бяга с джип, ръководен от жена, описаха от Министерство на вътрешните работи, представени от „ Телеграф “. Основната версия, по която работят криминалистите, е похищение на мъжа. Втората догадка, която се ревизира, е, че е допустимо младият криптоспец да е решил да избяга безследно, а третата - да е премахнат.

Объркването

Алтънбашев се видял за последно със сестра си Теодора в понеделник сутринта. Тя го закарала на среща с тайнствен човек пред кино „ Арена-Младост “. Той й споделил, че с въпросния човек щели да пътуват в Пловдив, станало ясно в хода на следствието.

Около обяд сестрата забелязала, че млад мъж с цветна каска на моторист отключва вратата на жилището му в кв. „ Борово “. Теодора живеела в жилището тъкмо против неговото и забелязала, че индивидът отключва, а не разрушава вратата. Това й се строило необичайно, защото единствено тя и Александър имали ключове, споделила тя пред криминалистите.

После питала дали брат й го е пратил, а мотористът единствено споделил, че „ би трябвало да бяга “ и липсващ бързо.

Жената се тормозила и почнала да звъни на Алтънбашев. Набирала го и по месинджър, до момента в който й вдигнал.

Криптотърговецът звучал извънредно необичайно съгласно нея, като споделил, че трябвало да върви в Бургас или Варна, след което прекъснала всякаква връзка с него. Въпреки опитите да се свърже отново с брат си Теодора не съумяла и вечерта подала сигнал в полицията. На място ченгетата заварили жилището разбъркано, като че ли някой е тършувал и търсил нещо.

Дамата

На място била извикана за показания и приятелката на Александър - Кристина, която споделила единствено две неща. Че не знае да е имал врагове и че няма близки другари все пак, което показва в профилите си в обществените мрежи, което озадачило ченгетата. Според девойката компютърният талант не бил в меланхолия, не е имал и психическо разстройство, което да го предизвика да изчезне по този начин мистериозно.

В същото време униформени обиколили региона и събрали записите от видеокамерите в региона на блока на Алтънбашев на ул. „ Ворино “ в кв. „ Борово “. От тях станало ясно, че мотористът духнал с джип, управляван от жена и със затъмнени задни стъкла. Видеоклиповете посочили, че возилото карало с гневна скорост при отдръпването си.

Оперативно

Разследващите засекли, че последната клетка на телефона на Александър е в региона на Околовръстното край Бистрица във вторник, след което се изпарява и най-вероятно мобилният уред е погубен. По оперативна информация от джиесема на Алтънбашев са изпратени 3 есемеса, като последният е до номер, употребен от престъпно проявен мъж с прякор Ториното.

Близки на Алтънбашев разказали още, че той е доста богат и имал огромни суми по сметки, паролите за тях държал в сейф в банка. Скрил ги там след последното си пътешестване до Африка.

Луд почитател е на сафаритата в Африка и моторите

Александър Алтънбашев е вманиачен почитател на сафаритата в Африка и други екзотични страни. Профилите му в обществените мрежи разкриват по какъв начин театралничи пред лъвове и тигри, само че забавното е, че има малко другари и макар че е компютърен талант, има малко лайкове.

Други дестинации, от които се е посочил Александър, са Испания, Португалия, Камбоджа и така нататък

Другата пристрастеност на компютърния познавач са моторите. На десетки фотоси е яхнал мощно возило, посетил е и ралита.

Само на няколко фотоси изчезналият предприемач е качвал информация за биткойни и тържища, като там дава отговор на въпроси на познати, прави и прогнози за сривове на пазарите.

Върти компания за биткойни

Проверка в регистрите демонстрира, че Александър Алтънбашев е шеф и притежател на „ Еста консултинг “ ЕООД. След като приключва висше обучение в УНСС, стартира да се занимава с криптовалути.

В десетки свои изявленията споделя, че този бизнес с виртуалните валути има най-голямо бъдеще, само че хората, които би трябвало да влагат в него, би трябвало да са наясно и с рисковете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР